Facebook Síť X Pinterest email tisk

Rizoto Zdeňka Pohlreicha

Napsala Mgr. Světluše Vinšová

Naposled upraveno

Hlavní stránkaNejlepší recepty

Víte, že italsky se rizoto píše risotto? A že toto rýžové jídlo je základním kamenem milánské kuchyně? Existuje mnoho různých receptů na rizoto s různými přísadami, ale všechny jsou založeny na vhodném druhu rýže vařené standardní procedurou. Vyzkoušejte například pórkové rizoto s pošírovaným vejcem od Zdeňka Pohlreicha.


Obsah článku

Recept na rizoto od Zdeňka Pohlreicha

Ingredience: 300 g rýže, 1 dl bílého vína, 3 dl kuřecího vývaru, 2 šalotky, 1 pórek, 2 vejce, ocet, 100 g parmazánu, 20 g másla, sůl, pepř

Postup:

V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm 2 šalotky.

Z bílé části pórku nakrájejte kolečka a vhoďte je k šalotce do hrnce, nechte zesklovatět.

Poté k zelenině přisypte rýži a chvilku orestujte, aby se všechna zrnka obalila tukem.

Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem.

Až se alkohol vypaří, můžete rýži zalít vývarem. Vývar nechte pomalu vařit.

Jakmile se tekutina odpaří, opět trošku přilijte a postup opakujte do té doby, než bude rýže „al dente“, to znamená na skus.

Hrnec pak stáhněte z ohně, přidejte nastrouhaný parmazán a vmíchejte kousek másla.

V jiném kastrůlku přiveďte vodu k varu, kápněte do ní trochu octa a vyklopte do ní vejce. Žloutek se díky octu krásně obalí bílkem.

Vejce vyndejte, jakmile bílek ztuhne. Žloutek bude stále tekutý.

Autor: © svevi
Foto:
© Mira & Neša

přidejte sem svůj příspěvek

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo sedmnáct.
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.


příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Nejlepší vepřová panenka
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Nejlepší utopenci, co známe
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
Témata

    Zajímavé články

    nové příběhy

    Rakovina kůže pod nehtem

    Markéta

    Děkuji za odpověď.
    S pozdravem Markéta P

    Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

    Rakovina kůže pod nehtem

    Cempírek

    Z vaší fotografii je vidět, že máte na nehtu palce probíhající mykózu, která mu omezuje schopnost odolávat tlaku, který na něj vytváříte v botě s úzkou špičkou. Vlivem toho dochází k trvalému mikrokrvácení v místech, kde se tvoří nehet, což ho neustále zbarvuje a vytváří hnědou linku, kterou vidíte. Určitě je to stav, který je třeba řešit, nejlépe v ordinaci kožního lékaře. Kožní lékař vám může předepsat mnohem účinnější léky na plíseň nehtů, než ty, které si můžete volně koupit v lékárně. Co nejdříve se objednejte ke kožnímu lékaři, abyste mohla rychle vrátit nehet do jeho původní podoby.

    Zdraví Cempírek!

    Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

    Rakovina kůže pod nehtem

    Markéta Přichystalová

    Dobrý den,
    tento hnědý pruh mám na nehtu u palce u nohy již delší dobu a neodrůstá s nehtem. Nemohl by to být melanom?
    Předem děkuji za odpověď.
    S pozdravem Přichystalová M

    Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

    novinky a zajímavosti

    Chcete odebírat naše novinky?


    Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo sedmnáct.