Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Diskuze

EKZEM NA HLAVE

 Ajda  22.3.2024 10:28

Zdravim, mam problem s ekzemem na hlave. Trva to jiz 2 mesice a vubec se to nelepsi i pres podani nekolika druhu kortikoidu a specielnich samponu. Naopak se to zhorsuje. Neni to dedicna zalezitost, ale spise alergickeho puvodu. Delala jsem si zabal z olejicku prirodni kosmetiky Weleda. Nejprve to svedelo. To jsem rozskrabala a zrejme se do toho dostala infekce. Jsem zoudala, protoze to priserne svedi a nic nepomaha. Mel by nekdo nejaky domaci recept, jak se toho zbavit? Je to nesnesitelne, kortikoidy pomuzou tak na hodinu az dve.
Pouzivam nejsetrnejsi sampony, protoze dehtovy a s mocovinou to bylo k nevydrzeni.
Dekuji za jakykoliv komentar.
Ajda

Odpovědět

Odpověď

Re: ekzem na hlave
 Cempírek

Ekzémy jsou vždycky svízel a je třeba mnohdy vyzkoušet několik léků, než dojde k zahojení. Většina účinných léků je na předpis, takže vydržte v úsilí a společně se svým kožním lékařem hledejte co na to pomůže. Jako domácí léčbu zkuste, namísto všech šampónů, používat šampon pro miminka, který střídejte s léčivým šamponem Nizoral. Nizoral volně koupíte v lékárně. Vlasovou pokožku vždy po vysušení namažte olejíčkem pro miminka.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: ekzem na hlave
 Ajda

mockrat dekuji za odpoved, ty leky jsem od kozni lekarky dostala, vse jen kortikoidy asi 6 druhu a ditiaden, sice se po nem dobre spi, ale z toho vseho mi zatim nepomohlo nic, docetla jsem se take ze by mohlo pomoci dehtove mydlo, tak jsem si ho koupila, zatim to svedi dal a dal, a je to k zesileni. Ale ten sampon vyzkousim, pak pry ma byt take dobry po umyti pantenol v pene. budu holt zkouset, a uvidime, mejte se hezky a diky.
Ajda

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: ekzem na hlave
 Jakub

Maste super drahe kremy a sampony. Toto su zbytočnosti čo vam každy lekar nakeca a nakecaju vam to aj ludia na internete pretože "nič ine nepoznaju".

Ja som atopik celý život mám ekzem na rukách. Udržujem si ho jedným lacnejším kremom z obchodu a ak vypukne ekzem tak kortikoidy zo par dni.... Pred trištvrte rokom mi zničoho nič začal ekzem vo vlasoch vzadu ako sa robí cop (mám dlhé vlasy mymochodom a keď som prišiel ku kožnej tak sa pýtala či nemám alebo som nemal vši, blchy Super - ODBORNICI).

Nepomáhalo 8 mesiacov nič.. ako náhle som si spravil com a trocha "natiahol" kožu vzadu hlavy tak prepukol, stale tam bol.. sice nesvrbel ked bol "pasivny" no stale som si ho musel natieraz Kortikoidnou masťou lebo ako náhlo som ho nenatrel 1 deň tak hneď hnisavý... mal som ho v hlave o velkosti CCA strednej paradajky.. povedzme 5centimetrov stvorcovych.
Používal som detsky sampon super sampon super kremy, kortikoidy (vždy sa vrátil ekzem), dokonca aj lieky Zenaro (antihistanimiká) nič nepomohlo - pomohla ale jedna super vec čo by ste neverili no fungovalo to na 100%. To ako keď máte špinavé okno a alkoholom ho jedným ťahom vyčistíte.
Verte alebo neverte - Za studena lisovaný kokosový olej, nebielený, Bio panenský - natrel som si ho do vlasov na celú pokožku hlavy až som mal mastné vlasy - nechal pôsobiť 5 hodín v Nedelu cez deň a potom jemne umýval teplou (nie veľmi) vodou a jemným mydlom asi 4x som musel prepláchnuť.
Od vtedy nemám s ekzemom ZIADNY problem. Skuste toto pani mne to pomohlo na 100% jeden krát, prírodne. Nebojte sa nemusíte kupovať žiadne super drahé oleje. Ja vám odporučim olej čo používam ja a je v tak malom balení že stojí len pár korún a ak by vám náhodou nepomohol (skúste aplikovať 2x) tak sa nemusíte bať že budete mať v skrini olej za 50€.
Mini balenie kde nemáte čo pokaziť, a ak nepomôže neľutujete 2 € :D
www.anatura.sk/produ…

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: ekzem na hlave
 Ajda

Moc dekuji za info, vyzkousim, uz jsem tak nestasrna, ze jaem musela prejit na framykoin, ktery to jakztaz uklidni. Strasne to zacalo mokvat a si se do toho dostala infekce. Ve foru pisou babske rady, take jsem na ne dala a koupila si ho. Mydlo zrejme neni spatne ale ne na vlas, moc vysusuje a pokozka pak praska. Popraskali mi to tak, ze mi tekla krev, vlasy slepene, prilepene k hlave, kuze nemohla dychat a pak to zacalo hnisat. Nejdrive se zbavit infekce a pak budu zkouset dal,clovek vyzkousi vsechno, kdyz nevi kudy kam a nic nezabira. Nemohu ani poradne mezi lidi. Dekuji a drzim vem palce at se to neopakuje.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: ekzem na hlave
 Jakub

Treba skúsiť ten olej určite. A ekzem je problém aj psychický aj celkovo "telesný". Netuším akú máte stravu a ako žijete no určite vám pomôžu tieto veci ktoré popíšem jedným alebo dvomi slovami, čím viac ich budete dodržiavať tým lepšie sa budete mať a tým menší ekzem.

Jesť: zdravé tuky, zastudena lysované, olivový, kokosový, kvalitné maslo, rybý, masť najlepšie domácu (ja k nej nemám prístup, kupujem v obchode... nevadí :D)
Nejesť: margaríny, sladkosti, sladké jogurty, čokolády, údené, mastné, biele cestoviny, pečivo.

Piť: zelené čaje vysokej kvality (gaba katsura, gaba premium, gaba taiwan, kate benifuki jeden z najlepšich cajov na alergie, určite skúste aj sencha všetky čaje nad 8€ sú kvalitné), bilinkové čaje na očisty a ukludnenie, (medovka, žihlava, čistec lekársky) - najlepšia stránka je čajovna dobrých ludí. -----www.e-tea.eu/-----
Nepiť: pravidelne veľa kávy, stačí 1x denne MAX alebo 2-3 x týždenne, energiu získate aj z čaju pripadne oleja (kokosový za lyžicu ráno, poobede obsahuje dosť energie, a je kvalitnejšia ako z kávy), nepiť sladké malinovky, sirupy, energetické nápoje.

Cvičiť: najlepšie vlastnou váhou.. správne robiť kliky drepy brušáky kuknite videá na internete, hoci čo ... stačí aj 10-15 minút denne. Kto vraví že nemá čas na cvičenie sa vyhovára. Dá sa násť všetko pre každého. Dokonca aj pomalé chodenie po schodoch (10 poschodí denne) spraví veľa a o mesiac môžeš zísť dole a dať 20poschodí.. . vždy niečo lepšie ako nič
Necvičiť: násilné športy, neutekať dlho, nebyciklovať neplávať, neskákať dlho, neutekať po ceste a kameňoch ale po tráve a po hline. Nič nerobiť dlhšie ako 40minúť alebo hodinu.

Skúsiť hocijaké očisty: skúste ocot na ráno, očistu s citrónmi (každý deň šťavu z citrónu), skúste chlorelovú očistu, očistu kokosovým olejom, očistu čistiacimi čajmi, odkyslenie organizmu, skúste hladovkovú očistu (raz do týždňa nič nezjete LEN VODU) alebo očistu zeleninou 1x 2x do týžna budete jesť LEN ZELENINU tie dni.. žiadna káva nič len nastúhané pomleté, smoothie mrkva petržlen kaleráb koreňové zeleniny, cibula cesnak.. hoci čo.

Internet je plný všetkého treba len skúšať ak budete robiť minimálne 50% z toho čo som vám sem napísal musí sa vám to zlepšiť.


Zlepšiť celkovo spánok a životný štýl: čítať knihy, náučnú literatúru, skúsiť sa učiť cudzí jazyk, skúšajte hlavovalami, rubiková kocka, hrajte šach, kreslite, hrajte na hudobný nástroj, vyšívajte, učte sa variť nové dobroty, pečte, cvičte, posilujte........milion možnosti.

Všetko čo váš mozog a hlavu odbremení od problému "mám ekzem všetko je zlé" vám pomôže. Ja sám som mal problémy s ekzemom a STALE ICH MAM no v porovnaní mám už len 10% problémy. A ako som spomínal mokvajúci ekzem v hlave som zničil olejom.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ekzem na hlave
 Mostecka Alena

dekuji moc za rady, zkousim vse aby to hlvne nebylo akutni, jinak mate ve vsem pravdu, clovek se nema vsemu oddavat, chce to bojovat a ciste telo, je i cista duse.....diky a mejte se

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

 zdena

poradte my někdo co zabírá na ekzém .velice mě svědí hlava .už se myji jen vodou.nic nepomáhá.skusila jsem dětský zásyp .svědí to dál.poradte nějakou babskou radu. děkuji zdena.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS