Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  

Nejlepší antiperspiranty

 


Aktualizováno:

Pokožka a pleť

Zápach od potu je nepříjemnou součástí letních veder. Ani každodenní sprcha a čisté oblečení nezabrání tvorbě potu. Stejně jako jiná kosmetika jsou i antiperspiranty předmětem intenzivní reklamy, zejména v letním období. Ty současné slibují ochranu až po dobu 48 hodin, přičemž mají umět zabránit pocení a bojovat proti zápachu. Ne každá lahvička, která se honosí 48hodinovým účinkem, jej také nabízí.

Garnier Mineral Deodorant Ultra Dry

Garnier Mineral Deodorant Ultra Dry představuje unisex deodorant. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje zápachu velmi dobře, snižuje dobře pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dobře, konkrétně 76 %.

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Garnier Mineral Deodorant Ultra Dry.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Rexona Men Sport Defence

Rexona Men Sport Defence je antiperspirant určený pro muže. Deklarovaná doba působení 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje dobře zápachu, také dobře snižuje pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dobře, konkrétně 74 %.

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Rexona Men Sport Defence.

Nivea For Men Cool Kick

Nivea For Men Cool Kick je určený pro muže. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje dobře zápachu a také dobře snižuje pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dobře, konkrétně 68 %.

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Nivea For Men Cool Kick.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Fa Men 3-D Protect Energy Zone

Fa Men 3-D Protect Energy Zone je určený pro muže. Deklarovaná doba působení je 24 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje dobře zápachu a také dobře snižuje pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení je dobře, konkrétně 66 %.

Adidas Action 3 Pro Invisible

Adidas Action 3 Pro Invisible je určený pro muže. Deklarovaná doba působení je 24 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje zápachu velmi dobře, snížení pocení je ovšem nedostatečné a také označení je nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant jen dostatečné celkové hodnocení (konkrétně 20 %).

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Adidas Action 3 Pro Invisible.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

dm Balea / men Active Dry

Antiperspirant dm Balea / men Active Dry je určený pro muže. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu dobře, ovšem snížení pocení je nedostatečné a také označení je nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

Dove Men+Care Aqua Impact

Dove Men+Care Aqua Impact je určený pro muže. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje zápachu dobře, ovšem snížení pocení je nedostatečné a také označení je nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Dove Men+Care Aqua Impact.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Lidl Cien / Bodycare Sport

Lidl Cien / Bodycare Sport patří mezi unisex antiperspiranty. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu nedostatečně, pocení snižuje také nedostatečně a označení je taktéž nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

Lidl Gibellini / Sport for Men

Lidl Gibellini / Sport for Men je určen pro muže. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu dobře, ovšem snížení pocení je nedostatečné a také označení je nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

I když se dTest zaměřil převážně na deodoranty pro muže, mezi testovanými značkami najdou kvalitní výrobky obě pohlaví. Garnier Mineral Ultra Dry je celkově nejlepší deodorant a zalíbení v něm naleznou především ženy. Zda je jeho účinek podpořen obsaženými minerály, netušíme, ovšem prakticky stejně dobře účinkuje proti potu i zápachu druhý umístěný pánský deodorant Rexona men Sport Defence (dobře, 78 Kč). Ten ovšem „zázračné“ minerály neobsahuje, z čehož lze usuzovat, že na 48hodinový účinek mají klíčový vliv především v obou výrobcích obsažené hliníkové soli.

Nejlevnějším, byť nijak výrazně oproti výše uvedeným, ale kvalitním antiperspirantem s velmi módním názvem je Fa Men 3-D Protect. Oproti výrobku, který jsme testovali, slibuje nové balení nikoliv 24, ale již 48hodinovou ochranu. Levné přípravky z řetězců drogerií a diskontů tentokrát propadly, při nákupu antiperspirantu se tedy šetřit příliš nevyplatí.

Kritéria hodnocení:

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Autor: © svevi
Foto:
© Stan Zurek

odkaz na článek

. Nejlepší antiperspiranty [online]. ToMěZajímá.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.



Zajímavé články

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS