Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  

Azitromycin - zkušenosti

 


Aktualizováno:

Léčba

Azitromycin se užívá například k léčení infekcí dýchacích cest, některých pohlavně přenosných chorob (nákaza chlamydiemi), kožních infekcí, infekcí v oblasti hlavy. Azitromycin je snášen velmi dobře. Užívá se po 24 hodinách, tedy jednou denně. Má poločas 2–4 dny.

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Je lepší Azitromycin Mylan nebo Sandoz

Azitromycin Mylan, Actavis a Sandoz jsou generická antibiotika k originálnímu léku Sumamed od firmy PLIVA. Účinnost je shodná. Liší se pouze výrobcem. Generický lék obsahuje stejnou léčivou látku ve stejném množství jako příslušný původní originální lék, má stejnou lékovou formu. Výrobce generika prokázat, že generické léčivo je „bioekvivalentní“ k originálnímu léčivu. Znamená to, že se do krevního oběhu dostane stejné množství účinné látky jako v případě léku originálního a rovněž jeho vylučování z organismu je stejné, tedy že se dané léčivo chová v organismu stejně jako originální lék. Pro prokazování této shody jsou stanoveny přísné předpisy, ve všech případech ale platí, že tento postup je mnohem levnější než opakování všech klinických studií, které předcházely uvedení originálního léku na trh.

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Azitromycin a antikoncepce

Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala. V tomto případě se doporučuje ještě minimálně 7 dní po dobrání antibiotik používat kondom.

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Azitromycin Mylan a slunce

Při užívání Azitromycinu Mylan nebo Sandoz či Sumamedu se nedoporučuje slunění. Fotosenzitivní reakce se dle dokumentace vyskytuje maximálně u jednoho procenta uživatelů.

Azitromycin Sandoz a mléčné výrobky

Běžným nežádoucím účinkem antibiotik je porušení střevní mikroflóry a následné průjmy. Tento problém lze řešit užíváním probiotik. Kromě toho může mít lék i jiné méně běžné nežádoucí účinky. Kombinace vitamínu C a s tímto antibiotikem nevadí.

Cena

AZITROMYCIN MYLAN 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 70,94 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 56,06 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 6

  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 112,15 Kč
  • doplatek: 0 Kč

Autor: © Mgr. Světluše Vinšová
Foto:
© Pris

odkaz na článek

. Azitromycin - zkušenosti [online]. ToMěZajímá.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Azitromycin Mylan 500 mg zkušenosti

 Luděk Rosenbaum

dotaz - třídenní dávka. Lze používat společně s Eliquist 5 mg?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS